Menu

Op dit moment zijn er 1710 inschrijvingen voor de reünie.

Het laatste nieuws vindt u hier.

Let op!

Neem geen kaartjes over van mensen die zijn verhinderd! De kaarten zijn op naam en niet overdraagbaar.

Beste reünisten van 2College Durendael,

Het is bijna zover! Komende vrijdag 4 oktober vindt onze reünie in het kader van het 50-jarig bestaan plaats! Middels deze e-mail willen we u informeren over enkele zaken:

Inloop

De inloop is van 18:30 uur tot 20:00 uur.  Bent u later? Geen probleem. Zorg ervoor dat u uw toegangsbewijs bij zich heeft, geprint of op uw telefoon. Het gebouw van 2College Durendael heeft verschillende ingangen en dat maakt de volgende verdeling:

  • Medewerkers en oud-medewerkers nemen de ingang aan de voorzijde van het gebouw
  • Oud-leerlingen maken gebruik van de ingangen aan de achterzijde van het gebouw

In de 001-006 gang wordt een onbewaakte garderobe ingericht. 2College Durendael stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal.

Fiets of openbaar vervoer

Rekening houdend met omwonenden wordt u verzocht zoveel mogelijk met het OV, met de fiets of te voet te komen. Indien u met de fiets komt, kunt u uw fiets plaatsen in de fietsenstalling op het schoolplein.

Parkeren

Toch met de auto? De parkeerplaatsen rondom het schoolgebouw zullen niet toereikend zijn. Dit houdt in dat de straten rondom de Van Kemenadelaan zullen worden afgesloten voor auto’s. We verzoeken u dan ook niet te parkeren in de nabijgelegen woonwijken.

Parkeren kan op de grotere parkeerplaatsen zoals De Leye en Den Donk. Vanuit parkeerplaats Den Donk rijdt de Parelexpress, een treintje, op en neer naar het schoolgebouw.

Mocht u slecht ter been zijn, dan kunt u dat aangeven via e-mail:  reunie.durendael@2college.nl. Een aantal plaatsen op het schoolterrein wordt gereserveerd.

Plattegrond en programma

Op de website van de reünie en op schermen in het schoolgebouw worden plattegronden getoond van de verschillende verdiepingen. Zo is er bijvoorbeeld voor verschillende leerjaargroepen een aantal lokalen ingericht om elkaar te treffen.

In de aula zal DJ TIVWEL de avond voorzien van muziek. In lokaal 200 zal Geert Gerritse om 20:15 uur een gastles verzorgen. Hier geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De docentenband treedt op in de aula om 21:00 uur.

Muntverkoop

In het schoolgebouw kunnen munten gekocht geworden (met pin of contant). De munten zijn te gebruiken bij de verschillende bars in de aula. Bij contante betaling graag zoveel mogelijk gepast en kleine coupures. Munten zijn enkel voor deze avond te gebruiken en helaas na aankoop niet in te wisselen.

Tevens is er een aantal foodtrucks aanwezig. Hiervoor geldt dat er niet met de reüniemunten betaald kan worden.

Eindtijd

Uiterlijk om 00.00 uur eindigt de reünie.

Laten we er samen een mooie avond van maken. Wij kijken ernaar uit. Tot aanstaande vrijdag!

Plattegrond begane grond

Plattegrond 1e verdieping

Plattegrond 2e verdieping

=====

Gastenboek

Heb jij leuke anekdotes over jouw tijd op Durendael? En wil je die graag delen? Dat kan nu alvast in ons gastenboek. We kijkken uit naar je reactie!

Sponsoring

Draagt u 2College Durendael een warm hart toe en wilt u een bijdrage leveren aan de reünie, dan is sponsoring mogelijk. Uw bedrijf of organisatie wordt dan vermeld op de website van de reünie. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar reunie.durendael@2college.nl.

Wij kijken uit naar 4 oktober! Houd de nieuwspagina op de reüniewebsite in de gaten. Mochten er vragen zijn, dan zijn we te bereiken via reunie.durendael@2college.nl

Met vriendelijke groeten,

De Reüniecommissie

Wist je dat?

Dhr. Rinus Gerrits was een van de eerste directieleden van scholengemeenschappen Durendael in 1974. Zijn twee kinderen zijn in zijn voetsporen getreden: dochter Yvonne ging naar de KLOS (kleuteropleiding) en zoon Paulus naar de PABO (pedagogische academie). Paulus leerde hier zijn vrouw Monique kennen. Paulus heeft heel even op 2college gewerkt en is als opleider/coach/trainer succesvol geworden.

Zijn vrouw Monique werkte als docent Nederlands en later als leerlingcoordinator brugklas op Durendael. Alle vijf de kleinkinderen van Rinus hebben op Durendael gezeten en de oudste kleindochter, Marlon, is er docente Zorg en Welzijn. Zij is getrouwd met Willem Puts, docent LO, die indertijd als een van de eerste leerlingen het huidige gebouw in gebruik nam. En zo is de cirkel rond.

NB Willem komt ook uit een onderwijsfamilie; zou het docentschap erfelijk bepaald zijn??

Monique Gerrits

Een stukje geschiedenis: 

Op 1 augustus 1974 werd Scholengemeenschap Durendael gesticht. Deze kwam voort uit een fusie van de Canisius Mavo voor jongens en de Theresia Mavo voor meisjes. Scholengemeenschap Durendael startte met een groep bevlogen docenten waarvan er velen uiteindelijk gewerkt hebben tot hun pensioen. Later werd deze fusieschool uitgebreid met een havo-afdeling. De huisvesting van de nieuw ontstane school gaf wel wat problemen, waardoor de school zich lang heeft moeten verspreiden over drie locaties. In de Verwielstraat kwam de twee jaar durende brugklas, waarmee Durendael vrij veel nieuwe leerlingen trok. Daarmee werd die splitsing over drie locaties positief ingezet. In de Poirterstraat kwamen mavo klas 3 en 4. Er werd hier gebruik gemaakt van de lokalen die aanvankelijk bij de Catharinenberg hoorden, wat een internaat voor schippermeisjes was. Dit internaat had zelf aan de andere kant van het klooster ook nog lokalen in gebruik voor het lhno (huishoudschool in de volksmond) De havo-afdeling kwam in de vorm van noodlokalen in de Biezenstraat alwaar ook de bibliotheek in die tijd gelegen was.

De heer Leo van der Pijll werd de nieuwe en eerste directeur van deze school. Hij zette al vrij snel in op een passend schoolgebouw waarin de drie afdelingen zich konden huisvesten. Inmiddels was de scholengemeenschap uitgebreid met een atheneum en in 1987 werd het lhno St Martha ook binnen Durendael gehaald.

Pas ver na de pensionering van Leo van der Pijll werd het nieuwe gebouw (1993) in de van Kemenadelaan 5 door Durendael betrokken. Er was nu sprake van een echte brede scholengemeenschap die zich onder de grotere scholenorganistatie van OMO (Ons Middelbaar Onderwijs) wist te scharen.  

Door de brede aanbieding van niveaus kon Durendael uiteindelijk ruimschoots voldoen aan de eisen voor de nieuwe onderwijsvariant van het vmbo. Mavo en lhno werden afgeschaft en het vmbo werd geboren. Er kwam een breed vmbo van basisberoepsgerichte leerweg tot theoretische leerweg. Ook kwamen er praktijklokalen voor Zorg en Welzijn en Mode en Commercie.

In het jaar 2000 kwam er voor Durendael wederom een grote verandering. Durendael werd opgenomen in fusie met Ruiven, Cobbenhagen, Paulus Lyceum, de Jozef Mavo en zou de naam 2College Oost moeten gaan heten. Na veel vijven en zessen mocht Durendael uiteindelijk toch zijn eigen naam blijven behouden en werd het 2College Durendael.

In 2003 kwam er voor 2College Durendael een nieuwe discipline aan boord. Vwo tweetalig onderwijs werd gestart en in 2004 kwam er ook een tweetalige havo. Door het behoud van het eigen karakter van Durendael, zijn inventiviteit en leerlinggerichtheid is Durendael tot op de dag van vandaag nog steeds succesvol. Binnen de regio Tilburg en Den Bosch gooit 2College Durendael nog steeds hoge ogen met goede schoolresultaten.  

Tot op de dag van vandaag, weten nog steeds veel leerlingen de weg naar Durendael te vinden en worden zij voorzien van goed onderwijs door de bevlogen medewerkers van deze prachtige school.

Mede daarom kunnen wij nu met trots zeggen dat wij op 1 augustus 2024 50 jaar bestaan. En dat willen wij dan ook graag aan iedereen laten weten.

Op naar de volgende 50 jaar!

Geert Gerritse, docent Geschiedenis